FOODPARING

De betere evoo’s zijn complex, zoals een goede wijn. We mogen dan ook best kritisch kijken naar welke olijfolie we voor welk doel gebruiken. Heb je ooit een stevige rode wijn bij een tongfilet gedronken? Bij elke evoo in onze winkel geven we je daarom enkele suggesties voor de ideale gerechtencombinatie. Zie het als een richtlijn, want iedereen is anders en de smaakkwestie is hoe dan ook subjectief. Hoe meer je proeft en met gerechtencombinaties experimenteert, hoe meer geuren en smaken je zult ontdekken. Idealiter heb je in basis de 3 verschillende intensiteiten evoo in huis. Zo kun optimaal je extra vierge afstemmen op je verschillende gerechten. De olijfvariëteit(en), de groeiomstandigheden (microklimaat), het oogstmoment, de hygiëne van de persinstallatie, het persproces en het bewaren… het laat allemaal zijn sporen na in het eindproduct en het is leuk én lekker om (samen aan tafel) de verschillen en de verrassingen te ontdekken!