Over ons

[ux_banner height=”30%” height__sm=”99.99%” bg=”1027″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.5)” bg_pos=”46% 33%”] [text_box width=”100″ width__sm=”100″ margin=”0px 0px 0px 10px” margin__sm=”0px 0px 0px 0px” position_x=”50″ position_y=”50″]

mijn evoolea

[/text_box] [/ux_banner] [section padding=”100px” padding__sm=”10px”] [row] [col span=”3″ span__sm=”12″ divider=”0″ align=”center”] [ux_image id=”1834″ width__sm=”50″ height=”100%”] [/col] [col span=”9″ span__sm=”12″]

Annalisa Vangi

Welkom in mijn winkel! Ik stel me zelf graag even voor. Ik ben Annalisa Vangi. Geboren en getogen in Turijn, Italië. Sinds 2011 woon ik samen met mijn man,  en inmiddels ook dochter, in België. 

De regio Piëmont, mijn thuisland, is vooral de streek van (goede!) wijn. En dankzij die  cultuur en de continue zoektocht naar smaakvolle en lekkere producten groeide er langzaam nog een andere passie: olio extra vergine di oliva… oftewel extra vierge olijfolie. De eenvoud én puurheid van een olijfolie van topkwaliteit is uniek en ook nog eens supergezond. Ik wil dit product graag de aandacht geven die het nog niet helemaal krijgt, maar absoluut verdient!

[/col] [/row] [row] [col span=”9″ span__sm=”12″ divider=”0″]

Het is interessant, leuk én lekker om een echte goede evoo te vinden. Ik baseer me daarbij op verschillende smaaktests en wedstrijden die wereldwijd plaatsvinden. Mijn uiteindelijke selectie is altijd het resultaat van persoonlijk contact met de producent én natuurlijk proef ik zelf de evoo’s die mogelijk passen in mijn aanbod. Om mijn keuzes nog beter en professioneler te onderbouwen heb ik in Italië ook een gespecialiseerde opleiding gevolgd om extra vierge olijfolie te leren proeven, haar kwaliteiten te leren kennen en de mogelijke defecten eruit te halen. 

Wat ik hier dus heel graag wil doen, is met jou mijn passie voor de olijfoliecultuur delen en meer mensen kennis laten maken met een mooie (én groeiende) selectie van topkwaliteit (échte) extra vierge olijfoliën (oftewel evoo’s).

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”center”] [ux_gallery ids=”4334″ columns=”1″] [/col] [/row] [/section] [section bg_color=”rgb(228, 228, 228)”] [row] [col span=”4″ span__sm=”12″]

evoo

Of gewoon Extra Virgin Olive Oil. Extra Vierge Olijfolie dus. Een échte, zuivere evoo is één van de meest pure voedingsmiddelen die er bestaan. Het is het ‘eenvoudige’ resultaat van een, op het juiste moment en onder de beste omstandigheden, (koud)geperste olijf. Niets meer en niets minder. Niets aan toegevoegd, niets bewerkt. Met respect voor de natuur. Tussen aarde, olijfboom en fles alleen de best denkbare zorg en de nieuwste perstechnieken.

Zo’n hoogwaardige evoo is een ervaring. Ze geurt heerlijk fris en groen naar de vers geplukte olijf. De evoo’s van onze kleinschalige producenten behoren tot de wereldwijde top. Dat ruik je en dat proef je. Ze brengen je gerechten, hoe eenvoudig die ook zijn, naar een nieuw niveau. 

[/col] [col span=”1″ span__sm=”12″] [/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]

olea

Olea Europaea: de wetenschappelijke naam van de prachtige plant waar alles mee begint. Symbool van wijsheid, vrede en geluk. En een gelukkige olijfboom deelt met ons haar olijven die op hun hoogtepunt boordevol lekker en vooral gezond ‘fruitsap’ zitten. Dat sap? Olijfolie. Vloeibaar goud, zeiden de Romeinen. Niet om zomaar te drinken, maar wèl om alles wat je klaarmaakt op een gezonde manier nog veel beter (en lekkerder) te maken.

De wereldwijde variatie is enorm, en Italië is met ongeveer  600 verschillende olijfsoorten veruit de koploper. Onze producenten kennen hun vak. Ze kennen hun olijven, ze kennen de natuur en met die kennis maken zij dus de allerbeste evoo’s. Elke olijf heeft zo haar eigen temperament en in een premium evoo, of het nu een monovariëteit of blend is, vind je dat precieze karakter terug.

[/col] [col span=”3″ span__sm=”12″ align=”center”] [ux_image id=”3865″ width__sm=”50″ height=”100%”] [/col] [/row] [/section] [ux_banner height=”400px” height__sm=”99.99%” bg=”60″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.5)”] [text_box position_x=”50″ position_y=”50″] [button text=”Ontdek het zelf ook eens!” color=”white” style=”outline” link=”producten”] [/text_box] [/ux_banner]