PREMIUM?

Het label ‘Extra’ of ‘van superieure kwaliteit’ is niets meer dan het begin. Op de markt vind je fletse, karakterloze extra vierges (en vervalsingen) maar daarnaast ook uitzonderlijk goede varianten die kleinschalig, met respect voor de natuur en met enorm vakmanschap worden gemaakt.

Een werkelijk goede olijfolie van hoge kwaliteit begint in eerste instantie bij de persoonlijke trots en gedrevenheid van een producent om een premium olijfolie te maken die zich onderscheidt van de massa. Net zoals verschillende druiven verschillende wijnen geven, zo geven verschillende olijven verschillende soorten olie.

Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en zijn smaakpanels wereldwijd actief om elk jaar de beste producten uit het overweldigende aanbod naar boven te halen. Evoolea volgt al die ontwikkelingen op de voet.